Tanévzáró Te Deum szentmise
2017. június 04., vasárnap - 19:15:25

Tanévzáró Te Deum szentmisénket
dr. Veres András megyéspüspök úr
celebrálja  
2017. június 8-án (csütörtökön)
18.00 órakor
A Szent György dómtemplomban.


Nagyböjti lelkigyakorlat
2017. március 08., szerda - 08:38:17


2017. március 10-11-12-én
lesz Nagyböjti lelkigyakorlatunk, melyre meghívtuk – s meghívásunkat elfogadta – dr. Veres András megyéspüspök atyát lelki vezetőnek.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Beszámoló februári programjainkról
2017. március 08., szerda - 08:33:30

2017. február 9-én Kollégiumi gyűlést tartottunk a Jezsuita teremben, ahol Henczel Szabolcs igazgató úr ismertette a 2016/2017-es tanév második félévére érvényes programokat és a kollégium életében várható változásokat.  Ani néni gazdasági ügyekben ill. az esedékes nagytakarítással kapcsolatban tartott tájékoztatást és a szobacseréket ismertette. Bemutatkozott két új diák, akik február 1-én költöztek be a Koliba: Lukácsi Gábor Roland, Rolandnak szólítjuk (faipari mérnök hallgató), és Takács András (erdőmérnök hallgató).

2017. február 20-án elkezdődött Szabolcs atya szakkollégiumi előadás-sorozata, melyet hétfőnként tart a Jezsuita teremben.

2017. február 25-én délben „Ételosztás a rászorulók részére" c. soproni programsorozatba kapcsolódott be Egyetemi Lelkészségünk a Szent György Plébániával karöltve. A plébánia dolgozóin és Ani nénin kívül segítő volt még Horváth Éva és Kerese András. Szabolcs atya együtt imádkozott a megjelent rászorulókkal és megáldotta ebédjüket. Ezen a napon a Fehér Rózsa Étterem szállította az ételt: csilisbabot, a Peresztegi Pékség pedig gondoskodott péksüteményekről és a távozók még almát is kaptak felajánlásból.
 
2017. február 25-én délután fél 4órakor a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján koszorúzás volt a Szent Mihály temetőben, Szántó Róbert főhadnagy sírjánál, ahol megjelentek a városi vezetők, hozzátartozók és városi polgárok. Kollégiumunkat Ani néni, Horváth Éva és Kerese András képviselte: sírcsokrot helyeztek el az emlékműnél.


8. Katolikus Egyetemi bál
2017. február 13., hétfő - 08:27:26

2017. január 27-én immár 8. éve került megrendezésre a Katolikus Egyetemi Bál. A remek hangulatú este a Tercia Hubertus étteremben zajlott és a Silver Band szolgáltatta a talpalávalót.
A bál fővédnöke kollégiumunk támogatója, Dr. Veres András megyés püspök úr volt. Rendezvényünket megtisztelte a Püspök úr titkára, Dr. Faragó Sándor rektor úr, Dr. Dinnyés Álmos kancellár úr, Dr. habil Varga László dékán úr, Dr. Sarkady Sándor az egyetemi könyvtár főigazgatója és kísérőiken kívül több egyetemi vezető is. Ezentúl számos, Sopron városának és Plébániánknak jelentős polgára jelent meg.

Az estét Henczel Szabolcs atya, kollégiumunk és az egyetem lelkészének beszéde nyitotta meg, melyet Dr. Faragó Sándor rektor úr és Dr. Veres András megyés püspök úr gondolatai követtek. Ezután a paulista diákok nyitótánca következett, melyet fergeteges taps fogadott. A táncosok a vendégeket is felkérték egy tánc erejéig.

A Diákbizottság elnöke, Szita Kristóf beszédében külön köszönetet mondott mindannyiunk nevében a 8 bál főszervezőjének, „kollégiumi édesanyánknak”, Ani néninek.
Ízletes vacsora után hajnalig tartó tánc következett, melyet csupán a tombolasorsolás szakított meg éjfélkor. Sok szép ajándéktárgy talált gazdára, köztük a főnyeremény, mely a Püspökség, a Szent György plébánia és az Egyetemi Lelkészség felajánlása volt: a Püspök úr vezetésével zarándoklat Portugáliába, a fatimai Szűzanyához.Adventi lelki nap és kollégiumi karácsony
2017. február 13., hétfő - 08:25:20

December 15-én tartottuk kollégiumunkban az Adventi lelki délutánunkat, melyen színvonalas előadást tartott Dr. Rózsa Huba professzor úr. Az előadását követően szentmisét celebrált nekünk és megáldotta az udvaron lévő karácsonyfát.

Ezután jó hangulatú vacsora következett, amin a fő étel egyik kollégistánk, Gyöngy Ferenc által elkészített halászlé volt. Az est további részén a diákok egy rövid műsort adtak elő, megszólalt az énekhangunk mellett a gitár, a fuvola és a tambura is. Ezt követően megajándékoztuk egymást.


Adventi gyertyagyújtás
2016. november 24., csütörtök - 08:43:10

2016_advent.jpg


Beszámoló az összerázó hétvégéről
2016. október 07., péntek - 15:36:53

Szeptember 16-18-a között a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium diákjai összerázó ismerkedő hétvégét tartottak a Sopron melletti Brennbergi-völgyben. A Dental Pannonia Hotel igazgatója, Dr. Szilágyi László bocsátotta a Ciklámen nevezetű faházait a katolikus kollégisták részére. Szombaton a déli harangszóra érkezett vendégül közéjük a kollégium fenntartója, Dr. Veres András győri megyéspüspök atya, aki meghitt, tábori körülmények között tartott szentmisét a diákságnak, majd együtt fogyasztotta el velük szerény ebédjüket. Közben lehetőség nyílt elbeszélgetni a püspök úrral, majd az ebédet követően egyesével is bemutatkoztak a fiatalok, illetve közösen vitathattak meg bizonyos kollégiumot érintő kérdéseket. András püspök nagy szeretettel fordul az ún. „katkolis” egyetemisták felé, szeretné megismerni őket, a szárnyai alá venni a Soproni Egyetemi Lelkészség kis csapatát.

A hétvégén különböző játékok által ismerkedhettek meg a kollégisták egymással jobban, különös tekintettel az újonnan beköltözőkre. A játékok során volt, aki gyorsaságával, volt, aki ügyességével és volt, aki tudásával emelkedett ki a többiek közül, így alkotva egy jó, katolikus fiatalokból álló közösséget. A szervezett programokon túl kötetlen módon beszélgethettek a sütögetés mellett, énekelhettek és táncolhattak együtt. Részt kapott a sport is, a fiúk sötétedésig rúgták a bőrt. 

A hallgatók elmondták, hogy jól telt az együtt töltött hétvége, és szemmel láthatóan összekovácsolta az amúgy is összetartó társaságot.


Félévkezdő programjaink
2016. szeptember 05., hétfő - 16:15:34

2016. szeptember 12-én 16.00 órakor a Veni Sancte szentmisével hivatalosan is kezdetét vette a 2016/17-es kollégiumi év. A mise főcelebránsa dr. Veres András megyéspüspök úr volt, Henczel Szabolcs plébános (egyetemi lelkész) mellett Kaposi Gábor atya koncelebrált. Kollégistáink vállaltak szolgálatot az oltár mellett, ministráltak, felolvastak és a gitár is megszólalt. A szentmisén számosan képviseltették magukat az Egyetem vezetői közül, de a Szent György templom hivei is szép számban voltak jelen.
A mise után szerény agapéra hívtuk a vendégeket, ahol Gyöngy Ferenc negyedéves erdőmérnök hallgató köszöntötte megyéspüspök urat és az egyetemi vezetőket.


2016. szeptember 15-én 21.00 órakor, a Jezsuita teremben tartottuk meg a kollégiumi gyűlést. Szabolcs atya ismertette a diákokkal - a kollégiumban hamarosan életbe lépő - jelentős változásokat. Ani néni a házi rend még érvényben lévő szabályaira, a tisztaságra, a felelősök feladataira hívta fel a figyelmet. Bemutatkoztak az új diákok (Bekecs Boglárka, Gadanec Ádám, Gyökeres István Dénes, Könye Dóra, Kelemen László, Rázsi Miklós, Rosta Dóra, Rosta Fanni, Székely Zsófia, Szele Julianna Lívia, Horváth Levente, Molnár Ákos, Nyakas Martin), majd a diákbizottsági választás eredményhirdetése következett. Az új DB tagjai: Gyöngy Ferenc (elnök), Bojtos Rita, Szita Kristóf és Tóth Dániel.


Oldal:   <<        >>